Grupul CEZ în România completează seria de proiecte generatoare de #bine pentru comunitate, printr-un parteneriat încheiat cu Spitalul Județean de Urgență Slatina.
Inițiativa a presupus asigurarea de materiale pentru Laboratorul de Recuperare, Medicină fizică și Balneologie, necesare recuperării în condiții optime a pacienților.
Acțiunea a fost derulată în cadrul proiectului Generatorii de bine, prin care angajații companiei înscriu și propun soluții de viitor în beneficiul unor grupuri vulnerabile din zona de activitate. Odată cu această inițiativă, identificată de o angajată din cadrul Serviciului Planificare și Operare SAP și MWM, compania finalizează seria celor 8 soluții câștigătoare ale acestei ediții, în valoare totală de 40.000 euro.
Generatorii de sănătate și servicii medicale de calitate
Pentru că misiunea de a contribui la un viitor mai sănătos este mai importantă ca niciodată, proiectul „Generatorii de sănătate” și-a propus să sprijine accesul comunității din județul Olt la echipamente moderne, necesare recuperării medicale:
- 2 mese Bobath pentru kinetoterapie;
- bicicletă orizontală cu suport lombar – crește rezistența cardio, îmbunătățește sistemul cardiovascular, ajută la tonifierea musculaturii picioarelor și gambelor, dar și la creșterea densității osoase;
- bandă de alergat electrică;
- placă de echilibru – permite realizarea unor exerciții de echilibru și reabilitare, îmbunătățind musculatura gleznei și gambei;
- aparat multifuncțional – aparat polikinetoterapeutic pentru antrenarea tuturor grupelor musculare, cu peste 100 de posibilități diferite de antrenament.
„Mă bucur să văd că toate cele 8 inițiative ale acestei ediții Generatorii de bine au devenit realitate, iar acest lucru a însemnat și noi șanse la o viață mai bună pentru comunitatea din județul Olt. Vom continua să susținem ideile colegilor noștri, fie că aceste investiții vor fi în sănătate, educație, mediu sau wellbeing și să aducem #energiepentrubine acolo unde este nevoie de noi”, a transmis Ondrej Safar, Country Manager CEZ România.
Laboratorul de Recuperare are în componență 7 cabinete care oferă servicii medicale clinice și proceduri de specialitate, precum: fizioterapie, electroterapie, termoterapie, masaj. Beneficiarii acestor servicii sunt pacienți din întreg județul, cu vârste cuprinse între 18-80 ani. În anul premergător pandemiei, au fost efectuate aproape 1000 de consultații medicale și peste 90.000 de proceduri de fizioterapie, dintre care 24.000 au fost proceduri de kinetoterapie.
Grupul CEZ în România continuă acțiunile care demonstrează că #energiavinedelaoameni și rămâne un partener de încredere al comunității în misiunea de a oferi o viață mai bună pentru generațiile viitorului.